A trecut un an de când Ploiești a câștigat titlul de Capitala Tineretului din România 2024. Azi am semnat acordul de cooperare cu echipa Ploiești #LetsPLAY. La Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești am răspuns împreună la întrebarea „De ce Ploiești?” și am descoperit care sunt visurile tinerilor ploieșteni pentru anul 2024. 

Evenimentul a fost transmis live pe pagina Ploiesti - Capitala Tineretului din Romania 2024 și poate fi urmărit în continuare aici https://fb.watch/n9hKUbWW9C/.

Orașul Ploiești a câștigat titlul „Capitala Tineretului din România” pentru anul 2024, urmând să își desfășoare mandatul în perioada 1 ianuarie 2024 - 31 decembrie 2024, cu programul „Ploiești, Let’s PLAY” (Partnership. Lifelong-Learning. Advocacy. YOUth), structurat pe patru direcții de acțiune: crearea contextului de stare de bine, acțiunea tinerilor în comunitate, consolidarea ecosistemului de tineret și crearea de perspective pentru tineri. Premiul în valoare de 50.000 euro, oferit de Banca Comercială Română, co-inițiator al programului, reprezintă un punct de pornire pentru finanțarea și implementarea proiectelor propuse.

În cadrul evenimentului pentru semnarea Acordului de Cooperare, panelul a fost format din reprezentanți ai Echipei de Guvernanță: Nicoleta Deliu-Pașol, Director Comunicare - Banca Comercială Română | Mircea Meriacri, Președinte - Consiliul Tineretului din România | Tudor Ogner, Director executiv - Capitala Tineretului din România, Președinte - Federația Tinerilor din Cluj | András Farkas, Director Strategic - „Capitala Tineretului din România 2024” și Director Strategic - Grupul PONT și din reprezentanți ai echipei „Ploiești #LetsPLAY Capitala Tineretului din România 2024”: Radu Simionescu, Manager program - „Ploiești #LetsPLAY Capitala Tineretului din România 2024” | Mihaela Tătaru, Manager program - „Ploiești #LetsPLAY Capitala Tineretului din România 2024” | Nicoleta Iliescu, Coordonator PR și Comunicare program - „Ploiești #LetsPLAY Capitala Tineretului din România 2024”. De asemenea, în cadrul panelului a fost prezent și Viceprimarul municipiului Ploiești, Daniel Nicodim.

Aceștia au împărtășit perspectivele programului „Ploiești #LetsPLAY Capitala Tineretului din România 2024”,  care se anunță plin de inițiative și inovație, și au prezentat oportunitățile pe care acesta le va aduce orașului Ploiești și, în special, sectorului de tineret.

„Ploiești a demonstrat că dorește să urmeze calea întineririi orașului și să alinieze dezvoltarea urbană la nevoile tinerilor. Și a demonstrat prin acțiunile deja inițiate că este pregătit pentru anul de referință 2024, când va purta titlul „Capitala Tineretului din România”. Tinerii sunt o resursă și o inspirație pentru orice oraș care vrea să își redefinească viziunea prin nevoile noii generații, pentru că ei vor fi cei care îl vor transforma și vor crea contextul unei stări de bine pe termen lung, alternativa fiind sumbră: declinul demografic, pierderea de talent și regresia urbană, în general. Dar Ploiești dovedește că a înțeles acest lucru, la nivel de autoritate locală, alți factori de decizie, oameni din sectorul privat, toți sunt pregătiți să investească în tineri. Iar tinerii, așa cum au demonstrat și astăzi, sunt pregătiți să fie parte a acestei călătorii, sper eu, magnifice.” a declarat András Farkas, Director Strategic - „Capitala Tineretului din România 2024”.

La dezvoltarea programului „Ploiești #LetsPLAY Capitala Tineretului din România 2024” au contribuit o serie de parteneri instituționali locali precum: Primăria Municipiului Ploiești, Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești, Universitatea Petrol - Gaze Ploiești, Teatrul „Toma Caragiu”, Casa de Cultură a Studenților Ploiești, Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” Ploiești, Club Sportiv Municipal Ploiești, Direcția Județeană de Familie și Tineret Prahova și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova.

keyboard_arrow_up