capitala Despre program

Capitala Tineretului din România este un program-cadru de tineret, creat la nivel național, ce funcționează pe principii similare cu cele ale Capitalei Europene a Tineretului (European Youth Capital - www.europeanyouthcapital.org). Programul le permite organizațiilor de și pentru tineret să promoveze temele importante pentru categoria socială pe care o reprezintă și ajută autoritățile locale să-i identifice problemele și să atragă investiții publice și private pentru rezolvarea acestora și dezvoltarea ecosistemelor de sprijin.

Anual, un oraș din România primește, în urma unui concurs de concepte, titlul de Capitala Tineretului din România și este sprijinit financiar, respectiv prin formare și consultanță, în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură. 

Cu fiecare oraș care va deține titlul de Capitala Tineretului din România, acest cadru se va transforma într-unul cu impact național, cu beneficii pe termen lung asupra țării noastre. Astfel, Capitala Tineretului din România poate deveni cel mai eficient instrument de mobilizare a resurselor locale existente pentru o mai bună dezvoltare economică și socială, bazată pe nevoile și obiectivele reale ale tinerilor.

 

 

1000

Persoane voluntare în cadrul programelor


 

700

evenimente/activități/proiecte organizate de către orașele-capitală


 

5

Orașe Capitale ale Tineretului din România

 

14

Orașe candidate la titlul de Capitala Tineretului din România

Orase
Capitala

Ce orașe au candidat la titlu până acum?
Vezi toate orasele
 
2022 - 2023

Constanța

Capitala Tineretului din România, ediția 2020-2021 (cu…
 
 
2022 - 2023

Galați

Oraș candidat edițiile 2018-2019 & 2020-2021…
 
 
2022 - 2023

Craiova

Oraș candidat ediția 2020-2021…
 

Depune candidatura pentru orașul tău

S-a lansat apelul pentru Capitala Tineretului din România, ediția 2024! Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 2 iunie (ora 16:59)!

keyboard_arrow_up