capitala Despre program

Capitala Tineretului din România este un program-cadru de tineret, creat la nivel național, ce funcționează pe principii similare cu cele ale Capitalei Europene a Tineretului (European Youth Capital - www.europeanyouthcapital.org). Programul le permite organizațiilor de și pentru tineret să promoveze temele importante pentru categoria socială pe care o reprezintă și ajută autoritățile locale să-i identifice problemele și să atragă investiții publice și private pentru rezolvarea acestora și dezvoltarea ecosistemelor de sprijin.

Anual, un oraș din România primește, în urma unui concurs de concepte, titlul de Capitala Tineretului din România și este sprijinit financiar, respectiv prin formare și consultanță, în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură. 

Cu fiecare oraș care va deține titlul de Capitala Tineretului din România, acest cadru se va transforma într-unul cu impact național, cu beneficii pe termen lung asupra țării noastre. Astfel, Capitala Tineretului din România poate deveni cel mai eficient instrument de mobilizare a resurselor locale existente pentru o mai bună dezvoltare economică și socială, bazată pe nevoile și obiectivele reale ale tinerilor.

 

 

700

evenimente/activități/proiecte organizate de către orașele-capitală


 

1000

Persoane voluntare în cadrul programelor


 

14

Orașe candidate la titlul de Capitala Tineretului din România

 

5

Orașe Capitale ale Tineretului din România

Orase
Capitala

Ce orașe au candidat la titlu până acum?
Vezi toate orasele
 
2019 - 2020

Brașov

Oraș candidat 2019-2020…
 
 
2019 - 2020

Iași

Capitala Tineretului din România, ediția 2019-2020…
 
 
2019 - 2020

Bistrița

Oraș candidat ediția 2019-2020…
 
 
2019 - 2020

Roman

Oraș candidat ediția 2019-2020…
 

Depune candidatura pentru orașul tău

 

S-a lansat apelul pentru Capitala Tineretului din România, ediția 2023!

 

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 8 august (ora 16:59), platforma online de depunere a candidaturilor va fi disponibilă din 1 iulie, timp în care orașele doritoare să implementeze programul pot începe să își pregătească candidatura!

keyboard_arrow_up