Extindem perioada pentru înscrierea de ateliere la Summitul Tinerilor: propunerile pot fi trimise până la data limită de 1 octombrie 2019!

Propunerile de ateliere pot fi trimise până la data de 1 octombrie 2019, iar selecția acestora va fi făcută de către Guvernanța pentru Capitala Tineretului din România până în data de 5 octombrie. Informațiile complete se regăsesc în versiunea actualizată a Apelului pentru parteneri care poate fi consultat aici: https://drive.google.com/file/d/10v2GrCmruOrjGAHjLrNm_ioHnccro0L6/view?usp=sharing  

Iată care sunt cele 4 teme centrale și care sunt, pe scurt, raționamentele care au condus la abordarea acestora în cadrul ediției 2019 a Summitului:

Viitorul muncii | Transformare. Adaptare. Inițiativă.

Joburi care apar și dispar cu viteză fulgerătoare, cariere aflate în continuă schimbare, învățare pe tot parcursul vieții, globalizare. Ce putem face, noi, tinerii, pentru ca societatea să fie mai bine pregătită pentru a ne adapta noii dinamici care marchează și va marca din ce în ce mai mult piața muncii?

Orașe tinere | Spații. Servicii. Acasă.

Cum facem ca orașele în care trăim să fie acel „acasă” pe care ni-l dorim? Cum vrem să fie conectate orașele între ele și la comunele din regiunea lor? Ce nevoi au tinerii și cum se pot implica pentru ca orașele să răspundă acelor nevoi? Cum facem ca orașele să fie atractive pentru tineri?

Democrația, acum și mâine | Drepturi. Participare. Colaborare.

Ce rol jucăm în democrație acum și ce rol dorim să ajungem să jucăm? Cum trebuie să evolueze mecanismele de participare pentru a fi mai relevante pentru tineri? Cum ne organizăm pentru a influența mai mult direcția în care se îndreaptă comunitățile noastre și societatea în care trăim?

Tinerii și criza climatică și ecologică | Resurse. Natură. Viață.

Mâine este prea târziu. Ce putem face acum pentru a proteja viitorul planetei de degradarea climatică și ecologică prin care trece în prezent? De la nivel global și până la nivel local, în instituțiile și organizațiile în care activăm și în viața de zi cu zi?

Adițional atelierelor și sesiunilor plenare tematice, în cadrul Summitului vor fi desfășurate și ateliere de formare care urmăresc instruirea participanților spre dobândirea unor competențe specifice necesare în cadrul organizațiilor de tineret sau fundamentarea unor skilluri necesare în viața de zi cu zi a tinerilor, dar și activități recreative și culturale, menite să ofere participanților posibilitatea de a trece prin experiențe informale inedite cu latură formativă, trecând dincolo de prezentările din sălile de conferință.

Instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale, companiile și grupurile informale interesate sunt invitate să se înscrie pentru a organiza ateliere în cadrul Summitului Tinerilor, accesând și completând formularul online, disponibil aici:  https://forms.gle/QronYEQi969GvpxT8 .

 

About the author: Andreea TPA

Leave a Reply

Your email address will not be published.