Capitala Tineretului din România

Capitala Tineretului din România – Broșură

Capitala Tineretului din România este un program național care funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului, titlu deținut de Cluj-Napoca în anul 2015.

Programul a fost inițiat de:
Consiliul Tineretului din România (CTR) – entitate reprezentativă a tineretului din România;
Federația SHARE Cluj-Napoca – co-managerul programului Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului;
Grupul PONT – grup de experți de tineret, inițiatorul măsurilor de pregătire a Capitalei Tineretului din România pe baza experienței candidaturii municipiului Cluj-Napoca pentru Capitala Europeană a Tineretului 2015;
Banca Comercială Română (BCR) – lider al sistemului bancar românesc.

Capitala Tineretului din România le permite organizațiilor de tineret să promoveze temele importante pentru tineri şi care ajută autoritățile locale să identifice problemele tinerilor și să atragă investiții. Proiectul devine un instrument util pentru companiile care vor să se implice în comunitate și să pregătească resursele umane de care au nevoie ca să facă faţă provocărilor viitorului.

Deja avem o Capitală a Tineretului din Romania – Timișoara – care și-a asumat pionieratul programului în perioada 2 mai 2016-1 mai 2017. Următoarea Capitală a Tineretului din România va fi desemnată în urma unui concurs de proiecte, pe care orașele trebuie să le depună până pe 14 octombrie

Cu fiecare oraș care va deține titlul de Capitala Tineretului din România, programul se va transforma într-unul cu impact național, cu beneficii pe termen lung asupra economiei românești.

Mai multe informații despre program găsiți în broșura electronică.

 

Capitala Tineretului din România

About the author: lpcc1

Leave a Reply

Your email address will not be published.