APLICA.CAPITALATINERETULUI.RO: platforma de depunere a candidaturilor este disponibilă

Platforma de depunere a candidaturilor orașelor românești în vederea dobândirii titlului de Capitala Tineretului din România pentru perioada 2 mai 2019 – 1 mai 2020 a devenit disponibilă la adresa http://aplica.capitalatineretului.ro.

Dorim să reamintim că termenul limită pentru depunerea candidaturilor pentru runda I este 30 iunie 2018, ora 16.59. Documentația completă se depune în format electronic prin platforma de candidatură online de pe pagina http://aplica.capitalatineretului.ro.

Oricare localitate de rangul 0, I, II sau III (municipii și orașe) din România (conform legii nr. 351 din 6 iulie 2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național) poate candida pentru acest titlu. Sectoarele capitalei României, respectiv Municipiul București (prin primăriile aferente), pot de asemenea să aplice pentru acest titlu.

Condiția acceptării unei candidaturi este:

  • respectarea criteriului menționat anterior cu privire la unitatea administrativ-teritorială,
  • depunerea documentației de candidatură conform celor descrise în apel,
  • respectarea termenului limită stabilit prin apel

Apelul complet pentru Runda I poate fi consultat la adresa http://capitalatineretului.ro/apel/.

Capitala Tineretului din România, care funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului (European Youth Capital  – www.europeanyouthcapital.org), este cel mai ambițios program național destinat tinerilor, pentru că pune accent pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret din zonele românești, în general, și pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret urbane, în mod special. În cadrul programului, autoritățile locale colaborează cu organizațiile neguvernamentale de și pentru tineret și cu mediul privat, și îi pun pe tineri în centrul procesului de dezvoltare urbană.

Anual, un oraș din România primește, în urma unui concurs de  concepte, titlul de Capitala Tineretului din România și este sprijinit financiar, respectiv prin formare și consultanță, în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură.

About the author: Andras Farkas

Leave a Reply

Your email address will not be published.